Nu gör vi zirkoniumimplantat

Zirkoniumimplantat

Sedan 2009 är det förbjudet att använda amalgam för att laga tänder. Jag slutade helt med amalgam 24 år tidigare. Mitt synsätt har alltid varit att behandla mina patienter så biologiskt som möjligt. Genom åren har alltfler biologiskt anpassade tandvårdsmaterial kommit. Nu har jag tagit steget fullt ut och jag kan erbjuda mina patienter en helt metallfri tandvård och en vård med fokus på hela hälsan.

Vi ser sjukdomar som en följd av överbelastning av kroppens försvar. Gifter, stress och inflammationer belastar kroppens celler. Försvaret kämpar med hjälp av antioxidanter och förvarsceller. Levern, njurarna, tarmen, lungorna och huden jobbar med att göra oss av med restprodukterna. Men när det blir för mycket uppstår en skada med symtom. Ofta behandlas dessa skador med att minska symtomen med läkemedel utan att hjälpa försvaret eller avlasta kroppens överbelastning. Men om vi inte gör något åt själva orsakerna – hur ska vi då kunna bli friska?

Amalgamsanering

Att man helst inte ska ha amalgamfyllningar är idag allmänt vedertaget. För de som önskar sanera bort sina gamla amalgam och andra metaller så är vi specialutbildade för detta.

Just nu kommer det många olika belägg för att bakterier och toxiner från tänderna har en dålig påverkan på kroppen. En följd av detta hos oss är bl.a. att vi tills vidare stoppat behandling med rotfyllning. Istället gör vi metallfria implantat i Zirkonium eller lämnar en tandlucka. Våra patienter ska inte gå år ut och år in med denna belastning av immunförsvaret.

Många tänder och tandrötter är skadade genom galvanisk metallutfällning. Orsaken är oftast en kombination av olika metaller i tandlagningar, rotstift och kronor. De är missfärgade och benet är oftast påverkat omkring. Här är skadan redan skedd i tanden men vi kan minska den toxiska effekten som den utsätter kroppen för.

Sk. NICOS eller Cavitations, är hålrum i käkbenet fyllda av rester av död infekterad vävnad efter infektioner och tanduttagningar som skapar diffusa smärtsymtom och innebär spridning av toxiner särskilt i lymfvägarna.

För att stärka försvaret samarbetar vi med Hälsorummet en trappa upp. Där kan man få hjälp med olika alternativa hälsoinsatser. Förutom kroppsbehandlingar, bra kosttillskott, provtagningar och Detox för att hjälpa till att stärka kroppens egna helande krafter.

Boka en tid för en undersökning eller en fri konsultation:

BOKA HÄR

Vill du veta mer, läs här: www.tf.nu/info