Tandvård

Vi är specialister på flera olika områden inom tandvård och hjälper dig bland annat med:

Frisktandvård

Din egen långsiktiga plan baserad på din hälsostatus, din risk för ohälsa, hur du vill må och inte minst tid, kostnad och finansieringshjälp för detta.

Estetisk tandvård

Estetik är en viktig hälsofaktor. Detta väger vi in i all behandling. Vi anser dock att det är viktigt att se gränsen mellan Estetisk och Kosmetisk tandvård. Vårt mål är - Sund kropp, frisk mun. Tandblekning, Tandfärgade fyllningar, Keramiska ersättningar, Estetisk kirurgi och Implantat är vanliga behandlingar.

Zirkoniumplantat

Sedan 2009 blev det förbjudet att använda amalgam för att laga tänder. Jag slutade helt med amalgam 24 år tidigare. Mitt synsätt har alltid varit att behandla mina patienter så biologiskt som möjligt. Genom åren har alltfler biologiskt anpassade tandvårdsmaterial kommit. Nu har jag tagit steget fullt ut och jag kan erbjuda mina patienter en helt metallfri tandvård och en vård med fokus på hela hälsan.

Allmäntandvård

Vi utför all slags tandvård för alla åldrar. Basen är att spara och bevara. Men det är samtidigt viktigt att stoppa sjukdom och utdragna infektioner från att orsaka andra besvär i kroppen.

Tandvårdsrädsla

Tandvårdsrädsla är något som många har gemensamt. Vi hjälper dig på ett lugnt och instruktivt sätt att klara av den vård Du behöver. Därmed försvinner problemet oftast av sig själv! Vi använder metoder som information, lugn, smärtfrihet, KBT och hypnos. Du vet oftast själv vad Du behöver, vi hjälper dig.

Tandhygienist

En mun utan inflammationer visar sig i allt fler undersökningar ha en stor betydelse för systemsjukdomar som hjärt/kärlsjukdomar och diabetes. Våra Hygienister är nyckeln till en långsiktig hälsa.

Tandimplantat

När tandskadorna är för stora hjälper vi Dig med implantat. Ett fantastiskt sätt att återskapa estetik och tuggförmåga. Vi använder marknadens bästa implantat, ANKYLOS från Friadent. Det har goda egenskaper som de andra inte har och saknar samtidigt deras nackdelar. Mer än 20 års vetenskapliga uppföljningar garanterar kvaliteten.
Vi använder oftast exakt titthålskirurgi och datorstödd 3D planering (SimPlant). Det innebär tryggare resultat och kraftigt minskade besvär.

Sömnapné och snarkning

OSA är ett allvarligt medicinskt tillstånd som kan ha en betydande inverkan på livskvaliteten, kan skapa onödiga påfrestningar på relationerna mellan sovpartners, familjen och på arbetsplatsen. Vanliga symtom är:

  • Högljudda snarkningar
  • Trötthet under dagen
  • Depression
  • Utmattning
  • Minskad motståndskraft mot infektioner