Hälsocoach

Är du i behov av att göra förändringar i ditt liv? Du kanske vill sluta röka, börja träna, gå ner i vikt eller leva ett mindre stressat liv. Då kan en hälsocoach vara något för dig.

Gamla vanor är svåra att bryta och ibland gör de att man lever ett liv som man inte är riktigt nöjd med. Då kan det vara bra med någon utifrån som kan ge den motivation och ork som gör att man lyckas hitta nya rutiner och tankesätt. En hälsocoach hjälper dig att definiera dina mål och hitta vägen som skall leda dig dit. Tillsammans kan ni hitta de möjligheter som gör att du lyckas och identifiera de hinder som står i din väg. Det gäller att bryta ner målet till olika delmål och se vad som behövs göras för att dessa skall nås.

Vad gör en hälsocoach?

Mål
Att sätta mål är oftast inte en helt lätt process. För att Dina mål ska hålla över tid ska de bottna ur dina djupaste värderingar. Det är målen som ska guida dig och motivera dig genom denna process. Det är målen som du kan stötta och luta dig mot när du bestämmer dig vilka rutiner och strategier du behöver bygga in i livet eller vilken standard du behöver ha i ditt dagliga liv.

Krafter
Det finns krafter som för dig framåt i riktning mot ditt mål och det finns de som hindrar och blockerar dig från att lyckas. De drivande krafterna och din motivation är de positiva krafterna och de skall vi stimulera och göra ännu starkare . Sedan har du de hindrande krafter, dina blockeringar och de måste vi identifiera och tränga undan. Först då är förutsättningarna de rätta för att du verkligen skall nå ditt mål.

Sammanhang
Tillsammans med coachen identifierar ni i vilka sammanhang du behöver stärka upp och ge lite mer utrymme, vilka du behöver bygga in och skapa nya kontakter och ta hjälp av andra. Vi behöver också se vilka sammanhang behöver du lägga bakom dig för att göra nästa steg. För att sedan börja berätta din nya Story.

Din nya story
Den story som ska gälla från idag och framåt bygger på att vi slutar att berätta den gamla. Att sluta berätta den gamla betyder att sluta komma med bortförklaringar eller argument om och om igen eller varför du gör som du gör. Det är inte längre intressant utan vi fokuserar på vad du ska göra nu och framåt.

Tillstånd
Allt detta bygger på att du kan sätta dig i ett funktionellt tillstånd vilket betyder att du behöver använda all din fysiska och mentala styrka. All forskning idag talar för att hur du mår i huvudet beror på hur du mår i kroppen fysiskt. Dessa går inte att separera. En hälsocoach kan hjälpa dig att bli fysiskt stark så att din hjärna kan bli brusfri. När du känner dig utvilad och kan tänka klart kan du också klara av de uppgifter du behöver göra för att nå dina mål.

Liselott Davidsson, hälsocoach på Tandvård och Hälsorum, berättar mer

Vad gör en hälsocoach?

”Som hälsocoach lyssnar, stöttar, guidar, vägleder och hjälper jag dig att nå ditt mål med kraft och energi, så att du tar kontroll över alla de krafter som sliter och drar i dig utifrån dina mål och dina personliga egenskaper.”

Vad är det bästa med yrket?

”I hela mitt liv har friskvård och hälsa varit en klar och tydlig röd tråd, min nyfikenhet kring mänskliga beteenden och hälsopsykologiska fenomen inom kost, träning, stress och munhälsa. Är något som alltid lockat mig till att vilja lära, få veta mer och fylla på mina kunskaper.
Jag brinner för mötet med människan – både fysiskt och mentalt. Jag brinner för att arbeta med människor som vill påverka sin hälsa.”

Vad är det som gör dig till en bra hälsocoach?

”Jag har lång erfarenhet med att arbeta med människor, 25 år inom tandvård och 14 år inom friskvården. Min livserfarenhet, min stora nyfikenhet på människor och en mängd kunskap inom kost, träning, stress gör att jag erbjuder mina kunder en hälsocoachning där de verkligen lyckas.”

Pris

Första gången 1000:- (60 minuter)
Fortsatt coachning 500:- (30 minuter)

Är du intresserad av att veta mer? Då är du välkommen att kontakta:
Liselott Davidsson
Tel: 08-945260
info@farstapraktiken.se