Holografisk Kinesiologi® (HKT) och Tuning®

Har inte samma sak som den traditionella akademiska kinesiologin som omfattar biomekanik och rörelselära som sjukgymnaster använder sig av även om dessa tester också kan användas inom kinesiologin.

Holografisk kinesiologi® och TUNING® är fysiska och mentala behandlingssystem som ger helhetsbehandlingar för kropp och själ där muskeltesterna används för att förstå kundens situation för att maximera resultatet och minimera felmarginalerna för att få det exakt individanpassat för våra kunder.

HKT® står för Holographic Kinesiology Treatment.

Det är en fysisk behandling som ställer nervsystemets funktioner till rätta, identifierar det som stör kroppen mest och skapar rätt förutsättningar så att vårt fantastiska immunförsvar aktiveras och löser och eliminerar problemen som stör mest.

HKT- Gör dig friskare

Kunder som har behandlats har fått hjälp att bli piggare, må bättre, prestera bättre under träning och tävling samt i vardagen. Värk, magbesvär och sjukdomar har försvunnit liksom rörelse och styrka har kommit tillbaka till kroppen.

Bakgrund

HKT bygger på spetskompetens inom neuroscience och är en mycket precis och kraftfull metod som utarbetats av Ulf Kilman på Kilmaninstitutet där vedertagen medicinsk kunskap kompletteras med ett urval av alternativmedicinska metoder.

I diagnos och behandling används de senaste insikterna inom näringslära, anatomi, pH värde, syresättning och neurologi som paras ihop med alternativmedicinska metoder som kinesiologi, akupunktur, homeopati, osteopati, sacrocraniella behandlingar samt hantering av tankar och känslor.

En del kunskap är uråldrig, andra delar bygger på samband som identifierats i den absolut senaste forskningen.

Kroppen är som ett hologram där all information finns, det gäller bara att få kroppen att hitta informationen och använda det den kan korrekt. Det enklaste sättet att göra detta på är att arbeta med kroppens nervsystem.

Varje människa är unik och därför kan samma problem ha olika lösningar. Genom att behandlingen väcker upp kroppens naturliga förmåga att hantera allt och ge kroppen den näring och energi som behövs hjälper vi våra kunder med att lyckas med det de vill uppnå.

Så fungerar behandlingen

Skador och sjukdomar uppstår när kroppen saknar den näring, energi, styrka eller kunskap som behövs för att hantera det den utsätts för. HKT® behandlingarna har utvecklats för att laga den svagaste länken i kroppen.

Hur uppstår problemen i vår kropp?

Ulf och Charlotte Kilman har på Kilmaninstitutet arbetat med att vidareutveckla metoden under mer än 30 år.

Den vanligaste grunden till hälsoproblem är att kroppen över tiden inte fått den näring och energi som behövs för att hantera det vi utsätter oss för, något som kan resultera i att din kropp går i baklås.

I vardagslivet andas vi oren luft, tränar hårt, stressar, får i oss kemikalier, virus, bakterier, parasiter, svamp eller andra störande mikrober.

I kroppens naturliga tillstånd råder balans: med ett välfungerande nervsystem och en optimal näringsstatus kan immunsystemet lösa problemen som uppstår. Men om kroppen inte befinner sig i sitt naturliga balanserade tillstånd börjar vi lagra in dessa mikrober i kroppen, vilket på sikt leder till ohälsa eller så kallat naturligt åldrande.

Vilken är hälsokoden för din kropp?

När din kropp har rätt näringsstatus, har tillräckligt med energi och via nervsystemet är medveten om vad den har för problem kan kroppen göra egna prioriteringar och därmed löser immunförsvaret sin uppgift. Kombinationen av vad som behövs för just din kropp är unik, det är din hälsokod.

Denna hälsokod är också förutsättningen för precisionen i behandlingen. HKT är den behandlingsform som bevisat sig vara effektivast för att kunna se till att detta samspel fungerar.

Resultaten talar för sig själva

Lyssna på hälsopodden Anna Sparre 4Health, intervju med Ulf Kilman


Ulf Kilman har under åren hjälpt elitidrottare att slå världsrekord, vinna internationella mästerskap och OS guld. Han har också hjälpt kroniskt sjuka att bli helt friska. Dessa insikter och metoder sprider han vidare genom utbildning i HKT-metoden till personer som både i Sverige och internationellt dagligen arbetar med att hjälpa sina kunder att öka kroppens förståelse för hur den skall kommunicera och arbeta som bäst.

Hur kan det fungera?

Kroppen är komplex och våra celler, organ och processer arbetar tillsammans för vårt bästa. Vill vi bli friskare eller prestera bättre behöver internmiljön förbättras. Genom att läsa av kroppens nervsystem är det möjligt att identifiera det som stör kroppen mest och även få reda på vad som hjälper kroppen att kommunicera och visa vad som behövs för att stärka immunförsvaret.

För att optimera hälsan behövs exakt anpassad näring med hög biotillgänglighet. Vi använder oss av FRIWAYs livstillskott®.


Under en behandling som tar 1-2h hjälper vi kroppen att hitta vad som är viktigast att arbeta med; ofta virus, bakterie, parasit, kemikalier, toxisk metall som stör kroppen.

HKT® behandlingar och FOR HUMAN HEALTH-livsstilen har hjälpt kunder att bli av med allergier, värk, migrän, skador, förkylningar, magbesvär, hudproblem och så kallade kroniska sjukdomar som astma, MS, chrons, ulcerös kolit och flera autoimmuna sjukdomar. När kroppen får rätt näringsstatus och vet hur den skall arbeta kan allt bli möjligt!

Vi arbetar dagligen med att hjälpa våra kunder att öka kroppens förståelse för hur den skall kommunicera och arbeta som bäst.

VAD kan du få hjälp med?Jag fokuserar på vad vi alltså du och jag kan förändra och förbättra och få ett bestående resultat.

Viktiga hälsonycklar

Att äta nyttigt, träna och andas djupt och avslappnat är viktigt men många behöver hjälp med att veta vilken kost som är nyttig för dem - vad skall uteslutas och vad skall tillföras. Många behöver därför hjälp att hitta vad som stör mest och få hjälp att lösa upp och ta bort detta. HKT behandlingarna är specialiserade på detta.

Allt för att maximera din energi och välmående.

När kroppens immunförsvar stärks kan alla möjliga besvär försvinna. Kunder som har fått HKT behandlingar och börjat leva efter kroppens sanning med FOR HUMAN HEALTH livsstilen har blivit bättre eller fria från:

Sjukdomar/Besvär
• Allergier
• Astma
• Autoimmuna sjukdomar t ex MS, ME, ALS
• Borrelia• Cancer*
• Diabetes*
• Epilepsi*
• Fetma
• Förkylningar
• Hjärtbesvär
• IBS- tarmbesvär
• Inflammatoriska besvär som artros, reumatism mm
• Ledproblem
• Magbesvär
• Smärta
• Sömnbesvär
• Ulcerös Colit och Crohns
• Värk
• Åderbråck
• Återkommande skador
• Nedsatt smak och luktsinne

Idrottsprestation:
• Förbättrad idrottsteknik
• Ökad rörligare
• Förbättrad balans
• Förbättrad precision
• Ökad styrka
• Förbättrad kondition
• Ökad uthållighet

*Enligt lag får vi inte utlova eller garantera några resultat av våra behandlingar. Vi behandlar aldrig heller någon specifik sjukdom utan hjälper våra kunder att bygga upp sitt eget naturliga immunförsvar.

Utöver behandlingen lär vi också ut FOR HUMAN HEALTH - livsstilen som följer kroppens naturlagar och förbättrar internmiljön i kroppen både fysiskt och mentalt. På detta sätt får kunder mer energi och kan bli friskare.

Läs boken ” En Vinnande Livstil”

Jag arbetar dagligen med att hjälpa mina kunder att öka kroppens förståelse för hur den skall kommunicera och arbeta som bäst.
Kontakta mig för en unik behandling som ger en mer hållbar livsstil.

Kontakta Liselott eller boka nedan:
Telefon 08-94 52 60
info@farstapraktiken.se

Boka tid